Fogorvoslás


Fő profilunk, a fogszabályozás mellett a hagyományos értelemben vett fogorvoslással is foglalkozunk. Többek között fogszínű esztétikus töméseket; gyökértöméseket, kivehető és rögzített fogpótlásokat is készítünk. Különösen fogszabályozással kombinált fogpótlásokat.

Az állkapocsízületi megbetegedéseknél a fogpótlásokat egyéni értékű SAM artikulátorban végezzük.

Szájhigiéniás rendezés keretében piezo-elektromos fogkőeltávolítást és fogzománc erősítést végzünk DENTION-nal.

Esztétikai fogászat keretében fogfehérítés és fogékszer felhelyezés is található a palettánkon.

Kisgyermekeknél nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, hogy későbbiekben az esetleges fogászati kezelésektől ne féljenek.

Számos esetben sikeresen alkalmaztuk gyerekeknél, fiatal felnőtteknél a balesetet szenvedett fogak visszaültetését és fixálását. Időszakos ellenőrzések során tapasztaljuk, hogy ezek a fogak évek óta állják a sarat.Craniomantdibuláris Syndroma

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a koponya, az állkapocs, a garat, a nyelv, a nyak, a vállöv, a medence harmonikus összehangolt működése szükséges - mind az éber nappali tudati állapotban, az alvási nyugalmi időszakban - az energikus, jó közérzetű, tartalmas életvitelhez.

Látszólag jelentéktelennek tűnő parafunkciók (horkolás, fogcsikorgatás, fogszorítás) a szervezet károsodásához, fáradtsághoz, kimerüléshez vezethetnek.

A belgyógyászati, neurológiai háttér ismeretében a panaszok enyhítésére különböző készülékeket (horkolásgátló, fogcsikorgatás elleni harapásemelő) készít fogtechnikai laboratóriumunk.

Horkolást gátló és APNOE (légzéskimaradás) elleni készülék

A horkolás nemcsak rendkívül kellemetlen a partner számára, hanem magára a horkoló személyre nézve is igen veszélyes, mert a légzés kimaradásával is párosulhat, amely szívműködési és vérkeringési zavarokhoz vezethet.

A fogszabályozó fogorvos az alsó és felső fogívre illeszkedő speciális sín készítésével tud segíteni, amely azáltal hat, hogy az állkapocs mozgásterét korlátozza (ábra). A két sínt oldalirányban egy-egy pici összekötőelem kapcsolja egymáshoz. Mi a SILENSOR (ERKODENT) és az OPM (Scheu) típust forgalmazzuk.


ábra


horkolásgátló 1


horkolásgátló 2

Fontos tisztázni, hogy a horkolás jár-e Apnoeval? Ehhez segítséget nyújthat alváslaborban történő vizsgálat, SlepStrip felhelyezése, ill. speciálisan összeállított kédőív kitöltése.

(részletesebben: www.horkolas.hu, www.kipihent.hu, www.scheu-dental.com)


SALIPROTECT - Xerostomia (szájszárazság) elleni készülék

Magyarországon több, mint 20 ezer ember szenved szájszárazságban.
Okai: a nyálmirigyek kevesebb nyálat termelnek az életkor előrehaladtával

- gyógyszermellékhatás
- fogászati anyagok
- AIDS-terápia
- szájüregi daganatos megbetegedések
- Autoimmun betegségek (Sjögren syndróma)

Következményei:

- Fájdalomérzés, alvászavar
- Rágási, nyelési, ízlelési és beszéd nehézségek.
- Fertőzések
- Fogsorviselési gondok

Megoldás: Fogszabályozó fogorvos által készített, fogvédőhöz hasonló, speciális "SALIPROTECT"nevű készülék, mely a középső részén egy speciális tabletta befogadásra alkalmas kamra van kialakítva (1. ábra). Az éjszaka viselt készülék hatására az alvás lényegesen javul és fokozódik a nyálmirigyek nyáltermelése (2. ábra).


1. ábra

2. ábra


Részletesebben: www.scheu-dental.com, www.saliprotect.com

Itt az idő!